Mer än 2 miljoner nöjda kunder

Mer än 2 miljoner nöjda kunder

Snabb, enkel och individuell design

Snabb, enkel och individuell design

Högsta kvalitet med 15 års garanti

Högsta kvalitet med 15 års garanti

Mer än 2 miljoner nöjda kunder

Mer än 2 miljoner nöjda kunder

Snabb, enkel och individuell design

Snabb, enkel och individuell design

Högsta kvalitet med 15 års garanti

Högsta kvalitet med 15 års garanti

Romantiska presenttips för alla hjärtans dag

Vårt fotopussel är perfekt för att uttrycka sin kärlek. Det kan vara rörande, extraordinärt, spännande, roligt och romantiskt men framför allt personligt. Det låter oss vandra längs minnenas allé och skaffar samtidigt tid tillsammans - det är den definitivt rätta Alla hjärtans dag-gåvan, både för nybörjare och pusselproffs.

Fotopussel

Fler gåvor för honom/henne att bli kära i

» Produktbetyg:
(39)
4,72/5,0

Ett fotopussel ser till att hjärtat slår snabbare inte bara för alla förälskade. Förutom din partner kommer även din bästa vän, mamma eller kollega att bli glad när du tänker på de. Vi hävdar: Alla tycker om någon. Upptäck fler gåvor med hjärtklappningsgaranti.

 • Välj mellan 48, 100, 200, 500, 1 000 och 2 000 bitar, från 259,00 kr
 • superenkel design
 • inklusive en kärleksfullt designad låda som matchar pusslet

 

Memoryspel för par

Memoryspel för par

» Produktbetyg:
(6)
5,0/5,0
 • fler bilder – fler berörande minnen
 • 18 eller 36 kortpar – bilder på dig och din älskling
 • med individuell spellåda
 • från 299,00 kr 269,00 kr

Romantiska meddelanden för ditt fotopusselcollage

Citat

Kärlek är att räkna timmarna tills du är hos mig igen.

citat

Du är en av de människor som man aldrig glömmer eftersim du är något mycket speciellt.

citat

Du får mig att känna mig som hemma oavsett var jag är.

TOPP-boxtitlarna för Alla hjärtans dag

För inspiration:

TOPP-boxtitlarna för Alla hjärtans dag

 • Du är mitt allt
 • De finaste minnena samlar man alltid parvis
 • You make me smile
 • För den vackraste i hela landet
 •  Jag kommer aldrig att släppa taget om dig
 •  Du är min favoritmänniska
 • Ta alltid hand om dig själv, jag har fortfarande mycket kvar att göra tillsammans med dig
 • Tack för att du finns!
 •  All you need is love
 • Be my valentine
pusselmotivet

Vanligtvis trycker vi pusselmotivet på pussellådans framsida. Om du vill att spänningen ska bibehållas när pusslet läggs väljer du helt enkelt en låda utan motiv under beställningsprocessen.

 • Många stilar och färger för lådor utan pusselmotiv
 • En individuell hälsning kan anges ändå
 • Andra länder, andra seder - sedvänjor på Alla hjärtans dag
  Andra länder, andra seder - sedvänjor på Alla hjärtans dag

  I Japan ger endast kvinnor mörk choklad till sina nära och kära, vänner, släktingar, kollegor och till och med chefen. Men kvinnorna går inte tomhänta. En månad senare, på "White Day", får de tillbaka vit choklad från mottagarna. Följande sedvänja kommer ursprungligen från Italien men är även populär hos oss: Kärlekspar skriver sina namn på hänglås och hänger dem på broräcken eller andra välkända platser. Sedan kastar de nyckeln i vattnet tillsammans. På så sätt ska kärleken hålla för alltid. I Finland står inte enbart kärleken i förgrunden på Alla hjärtans dag. Denna dag är utan också tillägnad vänskapen. Meddelanden och små presenter skickas anonymt till personer man tycker om. Svenskarna kallar däremot dagen "Alla hjärtans dag". Här är det tradition att ge bort geléhjärtan. I Danmark är det hemlighetsfullt: Gåvor skickas anonymt och mottagaren måste gissa vem avsändaren är. Istället för röda rosor står snödroppe högt i kurs. Men blomhjärtan, bakverk och naturligtvis choklad är också populära gåvor. I islamiska länder är å andra sidan Alla hjärtans dag till och med delvis förbjuden eftersom den ursprungligen härledes från den kristna tron. Hos oss har vi bara firat Alla hjärtans dag sedan i slutet av andra världskriget. Engelsmännen och amerikanerna förde seden till Tyskland i slutet av kriget. I Polen är Chelmno känd som "älskarnas stad" eftersom en relik av St. Valentine förvaras där. Alla hjärtans dag är en stor helgdag här. En gudstjänst till minne av Sankt Valentin hålls i kyrkan och polackerna släpper tusentals röda ballonger till himlen. Många kvällstillställningar och konserter avslutar evenemanget.
  I England och Frankrike trodde man först att en ung kvinna skulle gifta sig med den första mannen hon såg på Alla hjärtans dag. Traditionen att beundrare ger sig av så tidigt som möjligt denna dag för att överlämna presenter existerar än i dag.

 • Ursprunget till Alla hjärtans dag
  Ursprunget till Alla hjärtans dag

  Alla hjärtans dag anses vara dagen för ungdomen, familjen, de förälskade och för att ge bort blommor. Det finns många olika legender om denna dags ursprung. Den mest kända är förmodligen den om den italienska prästen Valentin som vigde par enligt den kristna ritualen trots ett förbud från den icke-kristna kejsaren. Enligt legenden gav han blommor från sin trädgård till de nygifta och giftamål han genomförde skulle alltid stå under en lycklig stjärna. Likaså vigde han soldater som var tvungna att förbli ogifta. På grund av detta avrättades han den 14 februari år 269. Sedan dess har Sankt Valentin betraktats som skyddshelgon för älskare, förlovade och biodlare. I England och Frankrike är däremot den konventionella tron att parningstiden för fåglar börjar exakt den 14 februari, i mitten av årets andra månad. Alla hjärtans dag kan även ha sitt ursprung i festen för den romerska gudinnan Juno, beskyddare av äktenskap och familj. Enligt traditionen sörjde hon för rätt val av partner genom sitt kärleksorakel. Därför gjordes blomoffer till hennes ära den 14 februari. Denna ritual fortsatte genom att blommor senare gavs till kvinnorna. Det finns även mundliga traditioner om en gammal indisk fest som var tillägnad äktenskapsguden. Den 14 februari är det en orientalisk sed att skicka kärlekslöften till sin älskade.

 • DIY-tips för Alla hjärtans dag
  Återställ vaxet och tänd ljuset
  Återställ vaxet och tänd ljuset
  Förbered meddelandet
  Förbered meddelandet
  Lossa vaxet från formen
  Lossa vaxet från formen
  Trä veken genom meddelandet
  Trä veken genom meddelandet

  Romantik hör till Alla hjärtans dag och romantik inkluderar ljussken: För dem som tycker att det är viktigt att göra sin egen Alla hjärtans dag-present har vi det perfekta komplementet till en romantisk kväll: Ljus med dolda ordspråk och meddelanden som garanterat kommer från hjärtat.

  • Du behöver: Värmeljus (Ø 3,80 cm), sax, nål
  • Skriv ut mallen för pysseltipset och klipp ut meddelandena
  • Gör ett hål mitt i meddelandet med en säkerhetsnål eller liknande.
  • Lossa vaxet från aluminiumformen, veken och metallplattan är kvar inuti
  • Lägg meddelandena i aluminiumformen och stick veken genom hälsningsmeddelandet. Gör detsamma med vaxet
  • Nu är den egengjorda presenten klar – efter 1-2 timmars brännande är vaxet flytande och man kan läsa meddelandet