pussel kvalitet

Premiumpussel från puzzleYOU

pussel kvalitet

Pusselkvalitet för ett intensivt pusselnöje

Premiumpussel från puzzleYOU

Vår uppdrag är också vårt produktlöfte: att ha det största utvalet i bästa kvalitet. Vi är helt engagerade i ämnet pussel. Och det finns en bra anledning till att vi vill bli bättre med varje pussel. Du ställer med all rätt högra krav på våra produkter. I alla fall har du designat dem individuellt med dina egna foton och vill ge bort ditt unikum till en älskad person. Vi vill uppfylla dessa krav med en professionell produktion av pussel och med kärlek för detaljer.

Fotopussel med 15 år garanti
Fotopussel med 15 år garanti

Fotopussel med 15 år garanti

Känner du redan till vår 15 års garanti? Vårt kvalitetslöfte omfattar hållbarhet hos utskriften, kartongen och lamineringen. Det uttalade målet: Du bör vara nöjd med ditt pussel från vårt företag utan kompromisser – även efter många år.

Bästa pusselkvalitet i egen tillverkning

Man kan bara ge löften och garantier om man är själv övertygad om de egna produkterna. Och det är vi. Vi har tillägnat oss expertkunskaper under många år för att kunna prägla marknaden för fotopussel som premiumproducent. Beslutet att bygga vår egen pussel- och spelproduktion spelade en central roll.

pusselkvalitet i egen tillverkning

Det perfekta pusslet tack vare stansning av hög precision

För oss är den optimala stansningen en viktig faktor för en rolig pusselupplevelse. Styrkan av den handgjorda stanskniven är i ett optimalt förhållande till styrkan av pusselkartongen. Den allmänna regeln är: fina stansverktyg och en stark pusselkartong säkerställer god kvalitet. Att skapa en ideal relation mellan de två är en hög konst och precisionsarbete. Resultatet är att pusselbitarna kan å ena sidan läggas enkelt och å andra sidan håller de permanent ihop eftersom de låser sig i varandra perfekt. Den varierade stansningen säkerställer också riktigt pusselnöje.
tjok pusselkartong
fina stansverktyg
varierade stansningen
kärlek för detaljer
Tålig kartong

Premium pusselkartong

I produktionen använder vi hög kvalitet och 2,2 mm tjocka papper. Detta gör ditt fotopussel särskilt stabilt och hållbart. Såhär kan du njuta av ditt fotopussel även efter flera pusselläggningar. Och bitarna står även emot den intensiva påkänningen genom barnhänder utan problem. Naturligtvis tar vi stor hänsyn till den högsta kvaliteten på de använda råvarorna och miljön. På fotot kan du till vänster se en så kallad discounter-pusselbit med 1,5 mm tjockt papper och till skillnad ser du bredvid till höger en premium-pusselbit från puzzleYOU.

Finbehandlad yta

Ädel yta

Våra fotopussel kännetecknas av en icke-reflekterande, matt motivyta. Det gör att pusslet verkar särskilt ädelt. Ingen spegling stör pusselnöjet, inte heller med direkt ljus – oavsett om du pusslar med ljussken på vintern eller på terrassen eller balkongen på sommaren. Det speciella pappret som används ger pusselbitarna en mycket trevlig känsla.

Strikt slutinspektion

Strikt slutinspektion

Alla fotopussel genomgår en sträng slutkontroll. Endast om ett pussel uppfyller våra krav kan det lämnar produktionen. För detta skärskådas varje pusselbit noggrant efter produktionen. Din glädje om en framgångsrik gåva är vår motivation. Varje dag på nytt! Framför allt kontrolleras:
 
 • Utskriften av pusselmotivet
 • Motivets laminering på pusselkartongen
 • Pusslets stansning
 • Utskriften och laminering av lådor
   

Jämför pusselkvalitet

I pusselforum och -bloggar beskriver pusselfans mycket exakt vilka krav de ställer på ett högkvalitativt pussel: Pusselbitarna bör bara passa på rätt platser och måste vara helt utstansade så att de inte längre hänger ihop på specifika punkter. När pusselbitarna är lagda bör de dock hålla ihop så att enskilda fragment av pusslet kan flyttas, till exempel på en pusselmatta. Det förväntas att lite produktionsrelaterat pusseldamm kommer att hamna i påsen och formen på bitarna bör vara varierande så att svårighetsgraden inte är för hög.

Pusselkvalitet från puzzleYOU

 •  Egen pusselproduktion
 •  Precisionsstansning
 •  2,2 mm tjocka premium-pusselkartong
 •  Pusselbitarnas unikhet och sammanhållning
 •  Modern digitalutskrift
 •  Systematiska kvalitetskontroll
 •  Överensstämmelse med leksaksstandarden DIN-EN 71 för ofarliga ingredienser
 •  15 år garanti
hållbarhet

På puzzleYOU är miljöskydd och hållbarhet viktiga för oss och det är därför vi också tar ett steg mot en ”grönare” framtid. Genom att klara oss utan lådförpackning kan vi spara flera ton plastavfall varje år och därmed agera mycket mer hållbart. Detta möjliggörs av en ny typ av lås med små etiketter på lådans sidor.

Dessutom får våra pussellådor och pusselbitar en speciell beläggning vilket gör dem mer mostståndskraftiga och hållbara. Men inte bara det: tack vare den nya beläggningen profiterar du också på ett bättre grepp och lysande färgäkthet. Detta gör våra produkter mer reptåliga och mer smutsavvisande, dvs. när du pusslar och spelar om och om igen kan detta inte skada våra produkter.