Memospel

» Produktbetyg:
(6)
5,0/5,0
 • Anpassningsbar kortyta
 • Med unika spellådor
delivery-time-truck
Beräknat leveransdatum:
fre, 28.06.2024 - mån, 01.07.2024
delivery-time-truck
Beräknat leveransdatum:
fre, 28.06.2024 - mån, 01.07.2024
Antal kort
delivery-time-truck
Beräknat leveransdatum:
fre, 28.06.2024 - mån, 01.07.2024

Produktbeskrivning

Hur är det möjligt att memory fortsätter att sätta spår i såväl barn som vuxna? Med ett spel skapat utifrån personliga foton är det lätt att förstå: det är inte bara unikt, utan även lämpligt för hela familjen. Skapa ditt eget personliga memospel med ett fåtal klick. Varje foto appliceras automatiskt på två kort var. Syftet med spelet är att komma ihåg var bilderna ligger och hitta matchande par. Spelreglerna passar alla åldrar.

Återupplev alla dina gamla favoritfoton samtidigt som du tränar minnet

Välj bland foton från ditt eget personliga fotoarkiv och designa spelkort med bilder av goda vänner, söta och roliga husdjur och speciella tillfällen och platser. Det personliga urvalet gör det ännu roligare att leta matchande par. Vårt memospel erbjuder en underhållande fritidsaktivitet i kombination med möjligheten att få återuppleva gamla minnen.

Memospellådan

Elegant och praktisk: en stabil spellåda i vilken du kan förvara dina personliga memospelkort. Som pricken över i:et erbjuder vi även möjligheten att trycka en särskild hälsning eller text på locket.
Om du planerar att ge bort spelet i present kan du även använda en av våra färdiga presentmallar för att förvandla spellådan till en presentlåda. Ge bort en present som bjuder på underhållning redan innan spelet har börjat! 

 • Specialtillverkad låda utan extra kostnad
 • Personlig titel eller hälsning
 • Finns i blått, gult eller rött
 • Välj ett par att trycka på locket av lådan

Rekommenderad ålder

från 4 år och uppåt

Spelförpackning

Spelkorten levereras paketerade inuti den valda lådan och måste avlägsnas från kartongskivan de sitter i innan de kan användas. 

Du behöver

18 eller 36 bilder
Har du svårt att få ihop till så många bilder? Läs våra „tips och idéer"

Färger Memospel lådor
Färger Memospel lådor

Memolådans mått

Memolådans mått

33,6 x 23,3 x 3,6 cm

Memokortens mått

Memokortens mått

60 x 60 x 1,75 mm

Memokortens baksida

Memokortens baksida
Tips och idéer

Tips och idéer

Minsta rekommenderade bildupplösning

Utskriftsresultatet beror till stor del på bildens upplösning. För ett enstaka spelkort rekommenderar vi en bildstorlek med minimal 810 x 810 pixels

Viktigt: Vänligen anpassa den uppladdade bilden direkt i designern så att inga ansikten är avskurna eller vita ränder syns. Dubbelklicka bara på bilden och välj önskat bildområde.

Kontrollera bildskärpan och säkerställ att fotot inte innehåller några färgavvikelser eller är underexponerat. Om du är tveksam över fotokvaliteten, skicka en kopia på bilden till oss och invänta svar innan du gör en beställning. Vi hjälper dig gärna att kontrollera bildkvaliteten i förväg.

Mest prisvärd

Vi skulle vilja hävda att ett memospel med 72 kort är det mest prisvärda spelet. Det händer dock att kunder hör av sig och berättar att de inte har tillräckligt många bilder för att kunna designa 72 kort. I detta fall vill vi påminna om att bilder på fina snäckor, gulliga husdjur och vackra blommor även de kan användas i ett memospel. Vårt tips är att gå ut och fotografera det du ser runt omkring dig – memo behöver inte nödvändigtvis innehålla enbart ansikten.

Designtips:

 1. Designa ett memospel utifrån ett särskilt tema, t.ex. en svensexa eller speciella tillfällen som födelsedagar, jul eller alla hjärtans dag. Ett garanterat sätt att imponera på sina vänner!
  Eller testa den här briljanta idéen: Foton av alla medlemmar i din familj: mor- och farföräldrar, föräldrar, bröder, systrar och kanske till och med deras vänner.   
   
 2. Efter du har laddat upp dina bilder har du möjligheten att välja bildavsnittet genom att dubbelklicka på den enskilda bilden. Såhär kan du till exempel undvika att skära av huvuden på memokorten.
   
 3. Kom ihåg att dina val av foton avgör hur svårt spelet blir. Kortpar med enfärgade bakgrunder är lättare att känna igen än kort med många olika färger och detaljer.
Spelstrategi

Spelstrategi

 1. Vänd inte korten huller om buller utan försök vända dem i ordning. Annars kan du slösa bort din tur på kort du redan har upptäckt.
 2. Håll dig lugn! Det är svårare att komma ihåg saker när man är uppe i varv. Som experterna säger: syre stimulerar, så ta ett djupt andetag och koncentrera dig på korten.
 3. Spela långsamt och oroa dig inte över hur fort din motspelare vänder på korten. Det ger dig tid att komma ihåg vilka kort du har sett förut. I synnerhet barn har en tendens att spela memospel för fort.
 4. Var uppmärksam när det är din motspelares tur. Många fokuserar bara när det är deras tur.
 5. Vänd aldrig på två helt nya och okända kort. I det fallet är det bara ren tur om man hittar ett par.
 6. En bättre idé: Börja med att vända på ett nytt kort och hoppas att du har sett dess motsvarighet tidigare.

Memospel varianter

Memospel 36 kort

36 kort

Var det ett tag sen du spelade memo? I så fall kanske memo med 36 kort skulle passa dig. Kombinera spelglädje och minnesövningar i ett personligt brädspel. Leta efter matchande fotopar – motiveras av bilder du har valt själv. Memo med 36 kort passar bra på semestern, på födelsedagsfesten eller ute i trädgården/på balkongen.

Passar fans av hjärngympa och spel som vill ha en utmaning utan att bli överväldigade. Barn har lättare att komma ihåg korten och därmed öva upp minnet när korten visar människor och djur de känner till. Memo låter dem även öva upp sina motoriska färdigheter. Dessa fördelar gäller även äldre människor.   .

Ge bort memo med 36 kort i födelsedagspresent, julklapp eller under andra högtider.       

Egenskaper:

 • Underhållande och måttligt utmanande
 • Svårighetsgrad: medium
 • Kvalitet på minnesövning: medium
Memospel 72 kort

72 kort

Varför inte löpa linan ut? Memoexperter föredrar 72-kortversionen – vilket kräver ett rejält bord. Slå dig ner, fram med korten och aktivera minnesknölen! När vädret slår om till regn och rusk kan memospelfans luta sig tillbaka och känna sig trygga i vetskapen att deras 72-kortversion är mer än värd pengarna.

Den perfekta presenten för personer som gillar att använda hjärnan.

Vårt memospel med 72 kort är vårt mest prisvärda spel. Tips: När barnen vill vara med är det bara att plocka bort ett visst antal par för att förvandla det till ett spel för hela familjen.

Egenskaper:

 • Stimulerande och utmanande
 • Svårighetsgrad: hög
 • Kvalitet på minnesövning: hög

Recensioner

Vanliga frågor

Vanliga frågor

individuella memospel

Skriv ut ett personligt memospel

Detta minnesspel är ett av de mest kända i det tyska spellandskapet och har funnits på marknaden i över 50 år. Vanligtvis är det djur, bilar, seriefigurer eller sevärdheter som visas på kortpar. Hos oss hittar du det du leter efter om du vill själv göra ett memospel. Dina ideér, dina foton, ditt memospel. Du kan också bli en speldesigner med dina egna motiv.

Det är väldigt enkelt och tar bara några minuter: designa spelkort och spellåda, se förhandsgranskningen i 3D, ange adressdata och betalningsmetoden, se översikten av beställningen och gör en bindande order. Vi sedan skriver ut ditt memo enligt din design. Och glöm inte: ett individuellt memospel är en ideal gåva för stora och små, unga och gamla.

memospel garanti

Vad skiljer våra individuella memospel från andra?

 • Individuella spelkort med egna motiv är en sak. Men du kan ge ditt memospel ett ännu högre värde med den personliga spellådan. Du skapar inte bara ett eget spel hos oss utan också gestalta lådan där memospelet förvaras i. Inga påsar, inga burkar med klistermärken utan en direkt tryckt och stabil låda – precis som du känner dem från leksakshyllorna.
 • 15 års garanti: Du bör vara nöjd med ditt självdesignade memospel från vårt företag utan kompromisser – även efter många år. Förutom leveranstid och prisjämförelse kommer också kvaliteten säkert att flyta in i din utvärdering. Spelkorten är med 6 x 6 cm större än vanligt och därför särskilt lämpliga för att spela. Vi använder högkvalitativ kartong som material som stansas längs kanterna. Detta resulterar i något rundade hörn för en särskilt bekväm grepp. Vårt 15-åriga garantilöfte omfattar tryckets hållbarhet, kartongen och lamineringen.